söndag 9 augusti 2015

Hej. Håkke med rapport från loppet! 59 km. 10 timmar 40 minuter. Top 10 placering!! Vi är nöjda och ger oss själv VG med den tiden! Under 10 timmar hade givit oss MVG =)

Klockan 10:00 gick starten.Blåsigt, 7 grader varmt.
 Första milen dansades fram i underbar miljö. Hela jag var ett stort leende. Vi höll oss runt 7 minuters tempo och bromsade en hel del för att inte gå ut för hårt. Helt plötsligt hade en timme gått.!? Eufori.

Medans vi stadigt tog oss högre upp blev vädret sämre och det blev riktigt kallt när vi tog oss över molnen.
 Första toppen gick också den som en dans. Ruggigt fräscha kände vi oss. Sedan var det en lång fin sträcka svagt nedför. Vi löpte på fint! 
På väg upp mot Trollsjön och drygt 3 timmar på fjället så började första tröttheten i benen smyga sig in. 
Vi tog en paus vid Trollsjön och startade sedan banans värsta klättring. Hujja säger jag bara. De kommande två kilometerna var i 60 graders lutning i mossa och rullsten. Det tog oss ca 45 min att ta oss upp. Väl uppe blåste det isbjörnar och noll sikt. Inte många plusgrader där.

Sedan lång väg ner som var riktigt stökig så det tog ganska lång tid. Safty first.
Längst ner i dalen sken solen och vi fick ta av oss jackorna. Ljuvligt.
Några timmar till passerade innan nästa rejäla stigning. Nu hade vi tagit oss ca 35 km och det började bli slitigt. Fredrik fick sin första dipp där uppför men krigade på när vi såg att ett lag tagit in ganska mycket på oss.

Nu var det mycket uppför, mycket sten och många iskalla vad och regn! Sinnet blev lite tyngre men någon av oss kände sig alltid piggare så vi manade på varandra och lyckades håll farten uppe. Vi höll det där jagande laget bakom oss och banne mig så tror jag avståndet blev längre. Mitt vad det var så hade vi tagit oss förbi ett lag som kroknat ordentligt i det karga området. Vi såg aldrig något av lagen mer och var i mål en halvtimme före!!

Sista milen och vi började få vittring på målet. Nu var fokus på snabb gång och hålla jämn fart. Vi körde på i 9 minuters tempo över tuff terräng! Riktigt bra.

Ca 2 km från mål var banan ändrad och vi hittade inga markeringar så vi chansade lite och vårt vägval visade sig vara fel!!!! det innebar 2 km extra och en slalombacke rakt upp! Ska de va så ska de va=) Vi sprang på för vad vi orkade och gick i mål i full fart(nåja)

Ett väl genomfört lopp. Perfekt med energi. Kläder och utrustning levererade vansinnigt bra. Förutom att en av Fredriks stavar racklade lite en stund. 

14 lag var anmälda att springa 2 varv. 13 lag stannade efter 1 !!

Efter första toppen där fältet splittrades sprang vi om två lag och blev inte omsprunget av något! Stolta över det! 

Inte illa pissat för två nybörjare va?

Nu ska vi vila kropparna ett par dar och fundera över framtiden. Jag har inte bestämt hur jag vill göra med bloggen. Vill nog fortsätta skriva om träningen och framtida mål men roadtossr passar ju inte så bra in då.  Aja häng med vettja så ser vi vart det landar. 
Bjussar på några bilder. Fler kommer eftersom..

VII GJORDE DEEEET!! Tack för allt stöd och lyckoönskningar. Det hjälpte i stigningarna från helvetet!

Jag lovar en video längre fram också =)







 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv